^Ugrás a lap tetejére

József Attila Művelődési Központ

Sárbogárd

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Huszics Vendel Kórus

Próbák: hétfő és csütörtök 19.00-20.30-ig

1966-ban alakult, a Huszics házaspár vezetésével. Évtizedekig töretlen lelkesedéssel dolgoztak mindketten a zenekultúra ápolásáért. Huszics Vendel 2010-ben bekövetkezett halála óta felesége egyedül irányítja a kórust.  A kórus létszáma 40-50 fő között változik. Külön érdekesség, hogy kóruspróba az előre egyeztetett szüneteken kívül soha nem maradt el!

Külföldi vendégszerepléseik igen emlékezetesek. Bejárták Dániától Görögországig szinte fél Európát. Műsoruk széles betekintést enged - az egyházi művektől a madrigálokon át, Bartókon, Kodályon keresztül a mai szerzőkig, valamint a népzenéig - az európai kóruskultúrába.

2010. június 6-án minősítő hangversenyt adott a kórus. 17 év után vettek részt újra a KÓTA minősítési rendszerében szervezett megmérettetésen. Az eddigi "fesztiválkórus" minősítést egy fokozattal meghaladó "hangversenykórus" kategóriába lépett előre a csoport.

2010. október 17-én emlékkoncert keretében a vegyes kar felvette alapító karnagya nevét. Ettől a naptól az énekkar neve Huszics Vendel Kórus.

embed video plugin powered by Union Development

Jegyrendelés

Virtuális túra

Sárbogárd régen

Egészséges Sárbogárd

COPYRIGHT 2013  muvhaz.bogard.hu